Altar alters

“Mel selevel kamu harusnya bisa dapet kerjaan yang lebih sih”

“Ga kepikiran buat pindah dari Makassar?”

*

I know, guys. Been thinking about this a whole week, and praise God He gives me more than I needed.

Hey, sori kalo lompat. Mungkin banyak yang belum tau kalo saya resign dari kerjaan lama. Kenapa resign? Well there’ll be another post to explain. Dan resmi diri ini jadi pengangguran, yang tak lepas dari kegalauan. Eaa. Saya melewati kok masa-masa “apakah aku cuma bisa belajar aja di sekolah dan ga cocok kerja”, “kenapa aku udah effort banyak dan tetap ga bisa perform”, “salah ga sih aku resign”, “kerjaan mana lagi di Makassar yang seenak kerjaan kemarin”, “sekarang kamu mau ngapain coba Mel”, dsb dsb. Pikiran-pikiran jelek yang mengusik gambar diri terus menggantung di atas kepala. Continue reading

Advertisements

9 Kenangan Manis di Bawah Langit Makassar

Post ini harusnya udah published 2 taun lalu, pls forgive my procrastination guys. Mood is a very good friend but the worst enemy, huft. And now after all mess and furious in this life (sok-sokan banget berasa hidup udah paling susah sedunia wkwkwk), finally I could sit in a beatiful coffee shop, put my self together, and start writing.  This is the second part of my KP story, if you want to read the first, click this link: Makassar, Here I Come!. Welcome aboard.

1. Melihat Langit.
Seriously, Mel. What is the sweet part of just “Melihat Langit?” you may ask. Well, I’m serious. Langit Makassar tuh yah, kayak kanvas yang dilukis sendiri sama Tuhan. Bagus, cantik, dan beda-beda tiap hari. Take a peek here. Continue reading

Pieces

Being uncomfortable does not mean that you are in wrong path

Maybe

This is just another battle to equip you with improved skill

Or another course to take you to the next level

Or another piece to complete the puzzle
Just be held

Wait for the time to come

And when you look back

You will smile with no regret

Raindrops

A traveller thought he had walked so long

Cities, villages

Skyscraper, underground cave

Each brings different story, story he would never forget

 

The traveller thought he has tasted so much

Pain, excitement

Restlessness, joy

He thought he had enough

 

In a cloudy day, he stood tall

Then raindrops fell down

His bare skin recognized the old friend

The same raindrops has come again Continue reading